Meer lol met wol

bollen wolOp de site van Schapenzaken vind je ook informatie over allerlei dingen die met breien, schapen en wol te maken hebben. We vullen het aanbod regelmatig aan.

Breipatroon schaapje

  ‘Ik word blij als ik brei.’ Mop glimlacht naar Miep.  ‘Insteken, omslaan, doorhalen en af laten gaan… Het is net een liedje. En met de breinaalden tik ik de maat.’ Met deze zinnen begint het prentenboek Blij als ik brei. Wij vermoeden dat er heel veel mensen zijn die net zo blij worden van …

View page »

De Blij als ik brei-sjaal

In Blij als ik brei breit Mop een eindeloos lange sjaal. Gewoon, omdat ze zo graag wil breien. Het leek ons een goed idee om de sjaal van Mop tot leven te laten komen. En zo is de Blij als ik brei-sjaal ontstaan. Tijdens boekhandelsbezoeken, markten en workshops nemen we hem mee. Iedereen die wil, mag …

View page »

Kinderfeestje met Mop en Miep

Bij De Wereldboom in Vortum-Mullem worden kinderfeestjes georganiseerd met als thema Blij als ik brei. Onze adoptieschapen Mop en Miep spelen daarbij natuurlijk de hoofdrol. Een kraai is er vandoor gegaan met Mops breiwerk. De kinderen zien in het weiland bij Mop en Miep alleen een lange, wollen draad aan het hek hangen. Als ze …

View page »

Leer breien met Mop en Miep

‘Ik word blij als ik brei.’ Dat zegt Mop in het prentenboek Blij als ik brei. En ze heeft gelijk. Breien is echt leuk. Met een paar breinaalden en een bol wol maak je zelf in een handomdraai de mooiste dingen. En iedereen kan het leren. Echt iedereen! Met de strip uit Blij als ik …

View page »

Schapen adopteren

Mop en Miep zijn niet alleen schapen in ons boek. Ze bestaan echt. Het zijn onze adoptieschapen van De Wereldboomkudde. Ze zijn te vinden in de weides rondom De Schutkooi in Vortem-Mullem. Mop is een standvastig volwassen schaap, Miep een jonge spring-in-‘t-veld.   Regelmatig  kun je met Mop en Miep op stap, samen met herder Frank, …

View page »

Vorkbreien met Mop en Miep

Iedereen kan breien, echt waar! Met echte breinaalden breien is voor jonge kinderen vaak te moeilijk, maar zij kunnen heel goed uit de voeten met een breivork. En daarom hebben we op een rijtje gezet hoe dat gaat, vorkbreien. Het lijkt een beetje op punniken, maar dan makkelijker. Ga snel naar de tips Vorkbreien met …

View page »