↑ Return to Samenwerken

Lees 15 minuten per dag

logo KwartiermakersSchapenzaken is een van de Kwartiermakers van Lees 15 minuten per dag. Zo’n 15% procent van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een forse leesachterstand. Ook al doen leerkrachten echt enorm hun best.

Nederland kent een aantal initiatieven die aandacht vragen voor lezen en schrijven. Dat is geweldig. Helaas nog onvoldoende om de trend om te draaien. Uitgeverij Zwijsen heeft daarom samen met andere maatschappelijke organisaties en bedrijven het initiatief genomen om deze initiatieven bij elkaar te brengen. Door de krachten te bundelen kunnen meer kinderen goed leren lezen. Schapenzaken heeft zich verbonden aan deze beweging.

De leesvaardigheid van kinderen neemt enorm toe als ze elke dag een kwartier lezen. Samen met andere Kwartiermakers motiveren we ouders en leerkrachten om elke dag 15 minuten met de kinderen te lezen. Een leesritueel van een kwartier lezen per dag krikt het niveau van kinderen snel op. En met een hoger leesniveau worden andere vakken toegankelijker en kunnen kinderen hun talent beter ontwikkelen.

Samen brengen we overal in Nederland actie op gang voor een dagelijks leesritueel van 15 minuten. Iedere dag een kwartier lezen is een leven lang leesplezier!